Hur man använder arganolja för kroppen

Du kan använda arganolja ensam eller i kombination med en bodylotion. Gnid in 1-2 droppar arganolja mellan handflatorna för att värma upp den. Massera försiktigt in den på fuktig, fortfarande fuktig hud över hela kroppen direkt efter ett bad/dusch tills det absorberas. Njut av mjuk len hud!

Hur man använder arganolja för torr hud

Arganolja ger intensiv återfuktning samtidigt som den lugnar kliande, flagnande och röd hud. Talg är den naturliga oljan som vår hud producerar för att hålla sig fuktig och frisk. Med tiden hjälper arganolja till att balansera underproduktionen av talg, vilket är en typisk orsak till torr hud.

Undvik att gnugga huden hårt med din handduk efter ett bad/dusch. Klappa bara försiktigt tills den är fuktig och applicera arganolja medan den fortfarande är fuktig. Oljan kommer att täta in fukten och hålla den hydrerad under lång tid.

Gå inte lätt på arganolja. Torr hud kräver extra fukt och frekvent applicering. Torr luft är också en av de vanligaste orsakerna till torr hud. Se till att applicera arganolja mer än två gånger om dagen om du ständigt utsätts för luftkonditionering eller torr värme.

Notera:

  • Undvik hårda tvålar för att rengöra ditt ansikte. Använd en doftfri mild rengöring med rena och naturliga ingredienser som Rhassoul Clay
  • Undvik fuktkrämer som innehåller parfymer, kemikalier eller alkoholer
  • Undvik långa varma duschar och bad. De kommer att tvätta bort de naturliga oljorna som skyddar din hud och torkar den ytterligare. Begränsa dina duschar till några minuter i mild temperatur

Hur man använder arganolja för aknebenägen hud

Akneprodukter tenderar att torka ut huden, vilket gör att den producerar mer olja, aka talg, för att kompensera för bristen på fukt. Överskott av olja och döda hudceller blockerar porerna, vilket utlöser hudinflammation och finnar. Arganolja läker akne fullständigt och minskar avsevärt fläckar, fläckar och finnar.

Det återställer hudens fukt, vilket minskar behovet av att producera överflödig olja. På grund av den höga koncentrationen av antiinflammatoriska komponenter som antioxidanter och vitamin E, lugnar den inflammationer och fläckar naturligt. Återfukta din hud ordentligt med arganolja medan den fortfarande är fuktig efter ett bad/dusch.

För att njuta av de fullständiga fördelarna med arganolja och uppnå önskade resultat snabbt, måste du förbereda din hud först. Det är viktigt att du tar bort döda hudceller, talg och vardagliga smuts och skräp helt och noggrant för att öka din huds absorptionsförmåga. Detta rekommenderas särskilt för fet och akneisk hud eftersom de tenderar att producera överskott av talg, vilket förhindrar korrekt absorption av arganolja.

För att uppnå önskat resultat, följ dessa steg:

Notera:

  • Även om det är frestande, tvätta inte ansiktet för mycket. Det kan irritera din hud och torka ut den, vilket gör att den producerar mer olja
  • Exfoliera 3 gånger i veckan för att bli av med död hud och överflödigt talg. Satsa på en skonsam peeling med små granulat för att undvika att irritera inflammerad hud ytterligare

Hur man använder arganolja för känslig hud

Det sista som känslig hud behöver är produkter laddade med kemikalier, dofter och alkoholer. Arganoljan är 100 % naturlig och innehåller inga starka kemikalier som kan irritera känslig hud. Det har visat sig vara effektivt för att behandla ett antal hudsjukdomar associerade med känslig hud, inklusive akne, dermatit eksem, psoriasis och rosacea.

Arganolja återställer fukt, vilket gör känslig hud mer motståndskraftig mot uttorkning och nötning. Den höga andelen antiinflammatoriska komponenter som antioxidanter och vitamin E lugnar rodnad, uppblossningar och nässelfeber. Använd fuktighetskrämer som arganolja som innehåller generösa mängder linolsyra (en essentiell fettsyra och vitamin F). Applicera den alltid på ren fuktig hud.

För att förhindra torrhet, flagning, klåda och sprickbildning:

  • Undvik parfymerade tvålar helt
  • Välj tvålfria milda rengöringsmedel
  • Välj hudvårdsprodukter med endast ett fåtal ingredienser. Arganolja har bara en ingrediens – arganolja
  • Patchtesta alltid en ny produkt innan du använder den

Hur man använder arganolja för fet hud

Människor med fet hud tenderar att återfukta mer sällan eftersom de tror att de inte behöver det. Talg är den naturliga oljan som vår hud producerar för att vattentäta, smörja och skydda sig mot miljöfaktorer. Faktum är att fet hud är ett resultat av hudens överproduktion av talg för att kompensera för bristen på fukt. Genom att regelbundet återfukta tillräckligt kommer produktionen av talg att minska med tiden.

Applicera alltid arganolja på ren fuktig hud. Gå mycket lätt på den under dagen för att undvika en oönskad glans i ansiktet. Använd en generös mängd på natten för att säkerställa att din hud får extra fukt.

Notera: Använd en skonsam peeling 3 gånger i veckan för att bli av med döda hudceller och överflödiga oljor.

Hur man använder arganolja för bristningar och ärr

Bristningar bildas när huden sträcks över dess elastiska gränser. Detta händer ofta ofta under graviditet, pubertet eller viktfluktuationer. För att förhindra bildandet av bristningar är det viktigt att öka hudens elasticitet under denna period.

Arganolja är rik på tokoferoler och fettsyror som linolsyra – mycket potenta komponenter som förbättrar cellförnyelsen och skyddar våra celler från skador på grund av fria radikaler. De ökar vår huds elasticitet, vilket gör den tillräckligt fast för att motstå överdriven stretching. Arganolja minskar också missfärgning av huden orsakad av bristningar.

För att förhindra bristningar under puberteten, graviditet eller viktminskning:

Massera in arganolja försiktigt och djupt två gånger om dagen i områden med benägna bristningar som bröst, armar, mage, midja, höfter, lår och sätesmuskler. Fortsätt använda den 2-3 månader efter förlossning, viktminskning eller tills din hud har återfått sin fulla elasticitet

Du kan också använda Arganolja för att lätta upp gamla bristningar, akneärr, vattkoppsärr och gamla vävnadsärr.

Du har framgångsrikt prenumererat!
Detta e-postmeddelande har registrerats
ico-collapse
0
Nyss sedda
Topp
ic-expand
ic-cross-line-top