Hur man använder arganolja för håret

Du kan använda arganolja på olika sätt för ditt hår – som schampo, balsam eller för hårbehandling.

Arganolja som schampo

Tvätta håret med ett schampo som passar din hårtyp. Applicera den på din hårbotten och minimalt på ändarna. Ett bra schampo lägger grunden för ett friskt hår.

Arganolja som balsam

Använd ett balsam som kompletterar ditt schampo. Konditionera en gång i veckan med en mask om ditt hår är lockigt, grovt eller tjockt för att minska friss och sköta håret.

Arganolja för hårbehandling

Skölj håret noggrant och handdukstorka. Använd den för att suga upp överflödigt vatten genom att klämma på håret. Undvik att gnugga håret med handduken.

Häll en liten mängd arganolja på händerna och gnugga den mellan handflatorna. Undvik att använda för mycket, annars kommer ditt hår att se fett ut. Om ditt hår är längre, tillsätt lite mer olja. Arbeta arganoljan genom håret, börja med topparna och hela vägen upp till hårbotten.

Föna håret om så önskas. Använd en diffuser för lockigt eller vågigt hår för att förbättra din naturliga look.

Hur man använder arganolja för att behandla håravfall

Det bästa sättet att använda arganolja i kombination med håravfall är att massera in den i hårbotten över natten för att stimulera hårbotten och öppna porerna. Du kanske också vill applicera en aktuell formel som en minoxidil, så att båda ger hårsäckarna näring. Du kommer att märka en betydande förbättring av hårets kvalitet, utseende och känsla efter ett par veckors behandling.

Du har framgångsrikt prenumererat!
Detta e-postmeddelande har registrerats
ico-collapse
0
Nyss sedda
Topp
ic-expand
ic-cross-line-top